Βγήκε σούπερ! Δες πώς θα απογειώσεις τον απλό λαδερό αρακά. Η 26χρονη μαγείρισσα του 25up-to40 τον πέτυχε και μοιράζεται τα μικρά tips.
Φρεσκάρισμα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα σοτάροντας λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή σκόρδο σε ελαιόλαδο και έτοιμα κρουτόν. Ένας μεγάλος πειρασμός είναι ή τυρένια ανατροπή. Αφού ζεσταθεί, πρόσθεσε φέτα θρυμματισμένη ή λίγη μυζήθρα, ανθότυρο ή γιαούρτι στο σερβίρισμα. Μια ακόμη πρόταση είναι η προσθήκη αρωματικών ή βοτάνων όπως άνηθου, διόσμου, αποξηραμένης μέντας ή μαϊντανού.
Υπάρχουν και οι εκδοχές του extreme makeover.
Αρακάς με αυγά: Σπάσε 1–2 αυγά πάνω του στο τηγάνι και σκέπασέ το μέχρι να ψηθούν. Ριζότο με αρακά: Αν έχει μείνει αρκετό ζουμί, πρόσθεσε λίγο ρύζι και φτιάξε “ψευτοριζότο”. Πίτα με αρακά: Αν έχεις φύλλο, κάνε μικρές πιτούλες με φέτα και αρακά. Δες το δεύτερο μέρος της συνταγής με τον λαδερό αρακά που έφτιαξε η εργαζόμενη 26χρονη.