Βίντεο-ημερολόγιο μαγειρικής. Αυτό είναι το Tithafamesimera από 26χρονη. Είναι εργαζόμενη και απολαμβάνει την πρώτη “μαγική” περίοδο ανεξαρτησίας. Μένει πλέον μόνη της, φεύγει το πρωί από το σπίτι της και γυρίζει το βράδυ. Όλα μοιάζουν ωραία, αν εξαιρέσεις την ανάγκη για φαγητό.
Στην αρχή το κενό κάλυψε το delivery ή μια μερίδα έτοιμο φαγητό από το σούπερ μάρκετ. Όμως κάποια στιγμή, ήθελε την δική της γεύση, αυτή που είχε συνηθίσει από τότε που ήταν παιδί. Με τα μπαχαρικά που μύριζε στην κουζίνα του πατρικού της και τις γωνίτσες νοστιμιάς που ήξερε να βγάζει από το ταψί, στον φούρνο. Είναι και το κόστος, που είναι δύσκολο να αντέξει ένας νέος άνθρωπος. Οπότε, αποφάσε να μπει στην διαδικασία να μαγειρέψει, τρεις φορές την εβδομάδα, για να καλύψει τις ανάγκες της. Στην αρχή έκανε ό,τι θυμόταν από την κουζίνα της μαμάς. Μετά έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό κάποιες σελίδες του μεγάλου βιβλίου με τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και της προγιαγιάς. Αυτό με τα καλλιτεχνικά γράμματα και την αλφαβητική σειρά για τα φαγητά. Στόχος να κρατήσει την γεύση των αναμνήσεών της, αλλά προσαρμοσμένες στον χρόνο που διαθέτει και με την προσθήκη νέων υλικών. Η διαδικασία γεμίζει ευχάριστα την ρουτίνα της κάνοντας την να αισθάνεται νικήτρια όταν δημιουργεί κάτι νόστιμο, κάτι δικό της. Κάποιες φορές καλεί και την παρέα της να τους κάνει το τραπέζι . Θα βλέπουμε αυτά που ετοιμάζει στο 25up-to40.gr. Δες το πρώτο βίντεο.