Πριν δεις το δεύτερο μέρος της συνταγής, διάβασε το Tithafamesimera. Ένα extra tip που θα σε ενθουσιάσει. Πολλές παλιές που είχαν φάει άπειρο χρόνο στην κουζίνα το έκαναν αλλά δεν το πολύ-έλεγαν. Τώρα, όποιος το κάνει έχει μια εναλλακτική λύση της τελευταίας στιγμής. Επίσης, γλιτώνει πολύ κόπο. Οι σάλτσες από τα ωραία ελληνικά φαγητά είναι θησαυρός γεύσης και μπορούν να αξιοποιηθούν. Το κάνει και η 26χρονη με την πικάντικη σάλτσα από το κοτοπουλάκι. Μια ή δύο μερίδες πατάτες στο air fryer κι έχει κάτι σούπερ γρήγορο στην “δύσκολη”. Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις με την σάλτσα σου:
– Βάση για μαγειρευτά: Αν έχεις σάλτσα από κοκκινιστό ή γιουβέτσι, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως βάση για φακές, ρεβίθια ή ακόμα και για σπιτική πίτσα.
– Ντιπ για ψωμί ή παξιμάδι: Ζέστανε τη σάλτσα και πρόσθεσε λίγο γιαούρτι ή φέτα για να γίνει ντιπ.
– Σάλτσα για ζυμαρικά: Οι σάλτσες από σουτζουκάκια είναι τέλειες για μακαρόνια. Μπορείς να προσθέσεις λίγο φρέσκο βασιλικό ή τριμμένο τυρί.
– Γέμιση για πίτες: Αν είναι πηχτή, μπορεί να μπει σε σπιτική πίτα μαζί με λαχανικά ή κιμά.
– Μαρινάδα για κρέας ή λαχανικά: Οι σάλτσες με λεμόνι, μουστάρδα ή κρασί είναι ιδανικές για να μαρινάρεις κοτόπουλο ή μανιτάρια.
– Βάση για πίτσα ή την αραβική πίτα.
– Προσθήκη σε σούπες: Μια κουταλιά από σάλτσα ντομάτας ή αυγολέμονο μπορεί να δώσει βάθος σε μια απλή σούπα.
– Σάλτσα για σαλάτες: Αν είναι ελαφριά, μπορείς να την αραιώσεις με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι για να γίνει ντρέσινγκ.
– Σπιτικό σαγανάκι: Ρίξε τη σάλτσα πάνω σε φέτα και ψήσε την στο φούρνο με λίγο μέλι ή σουσάμι.
Δες το δεύτερο μέρος της συνταγής του Tithafamesimera και κράτα και την σαλτσούλα για άλλες χρήσεις.